השיעור מבוסס על משחק רביעיות, במהלכו התלמידים/ות ייחשפו לפנים הרבות של פסח: סיפור יציאת מצרים, האביב, החירות, וגם למנהגים ולסמלים של החג כפי שהם מתקיימים סביב שולחן הסדר, ואפילו בנוף הישראלי.
לעשות סדר בליל הסדר
שיעור לכיתות ג-ד
השיעור מתמקד בשירים ובפיוטים מההגדה. באמצעות השירים מובלטים הצדדים החווייתיים של ליל הסדר והאמצעים השונים שבאמצעותם אפשר לשיר, לספר, לשחק ואפילו לאכול את סיפור יציאת מצרים, על מנת לחוש שאנחנו שותפים בו.
בכל דור ודור חייב אדם לראות את עצמו
שיעור לכיתות ה-ו
סיפור יציאת מצרים הוא הסיפור המכונן של הפיכתנו לעם. הרעיונות, הערכים וגם השפה והסמלים הפכו לחלק משמעותי ומוכר בתרבות שלנו. במסגרת השיעור נלמד כיצד היבטים שונים של סיפור החג חוזרים על עצמם, החל מהמקרא וההגדה, דרך התרבות הישראלית טרום המדינה, ועד ימינו.
מסע החירות
שיעור לכיתות ז-ח
השיעור יעמיק את השיח על מושג החירות תוך מתן דגש על האחריות הנלווית אליו. נבחן את האחריות של אדם בן חורין כלפי האחר, את מקור החירות כזכות טבעית וכחובה מוסרית, ואת השאיפה לחירות בכל מעגלי החיים. המסר החוזר הוא שהיותנו עם חופשי בארצו, הוא גם הישג וגם שליחות להמשך מאבק, שמירה והבטחת החירות לכל.
מה נשתנה ומה נשנה?
שיעור לכיתות ט-י
ארבע הקושיות הן טקסט מכונן, וגם אמירה חינוכית. במסגרת השיעור נתייחס לאחריות האישית והחברתית שנובעת מהיותנו בני חורין שזוכרים את העבדות במצרים. השיעור נועד לכוון את המבט אל המוכר, לעורר שאלות שנועדו להעמיק את ההבנה, להגדיל מעורבות ולהציע חידוש או שינוי.
"מספרים ביציאת מצרים"
שיעור לכיתות יא-יב
חג הפסח וסיפור יציאת מצרים הם הסיפור המכונן שלנו כעם. מי הגיבורים/ות של הסיפור? מה סוף הסיפור? מה אפשר ללמוד על תעוזה והכרעה ממי שנתון בשעבוד? איך זיכרון עתיק מקבל משמעויות חדשות אצל עם ששב לארצו?